Jouw website, bestanden en diensten veilig online

Hoe wij ervoor zorgen dat je online veilig bent.

100% gehost in Nederland en eigen beheer

Versleuteld verkeer

Redudant uitgevoerd

Jouw online veiligheid is ongelooflijk belangrijk

De online wereld is zo groot dat er gevaar op de loer ligt. Altijd. Wij zijn verantwoordelijk voor jouw online veiligheid. Ondanks dat wij vaktaal vaak proberen achterwege te laten, leggen wij je graag uit hoe wij zorgen dat jouw data altijd veilig is.

1. Redudant uitgevoerd
Laten we deze vakterm anders verwoorden. In een (web)server zitten meerdere harde schijven. Op zo'n schijf staat de data van jouw website. Als een schijf kapot gaat dat betekent dat theoretisch dat jij jouw data kwijt bent. Maar diezelfde schijf met jouw data wordt gekopieerd naar een andere schijf. Dus als er een schijf kapot gaat dan is jouw data via de andere schijf nog steeds bereikbaar.

Vergelijk het weer even met een pand: het is net alsof je twee panden huurt. Als het ene pand door een waterlekkage niet meer gebruikt kan worden, dan kan je zo het andere pand in.

2. Aanvallen van buitenaf
Tegenwoordig proberen hackers wachtwoorden te achterhalen. Dit doen ze door een automatisch systeem allerlei combinaties van woorden, letters en cijfers te proberen net zolang totdat zij in jouw account kunnen. Wij gaan hier tegenin. 

Zodra ons systeem detecteert dat er heel erg veel inlogpogingen op jouw account worden gemaakt (meer dan 20 tegelijkertijd), dan blokkeren wij meteen het netwerk van diegene op onze server. Op deze manier kan de hacker geen poging tot inloggen meer doen op jouw account.

3. Versleutelde verbindingen
Normaal als je een wachtwoord invoert op internet dan wordt dit wachtwoord rechtstreeks naar de server verzonden. Dus een hacker kan jouw wachtwoord zo 'oppikken' onderweg naar de server. De verbindingen naar onze servers zijn allemaal versleuteld.

Dit betekend dat zodra jij jouw wachtwoord invoert op één van onze systemen, hier eerst een lange code van wordt gemaakt voordat deze online wordt verzonden. Deze lange code kan alleen worden uitgelezen door onze server. Op deze manier kan een hacker nooit iets onderscheppen. Dit proces gaat in enkele milliseconden. Je hebt er niks van door!

Heb jij nog een vraag over hoe wij nog meer met jouw veiligheid omgaan? Stel ons dan gerust een vraag. Wij vertellen je ook graag meer over onze infrastructuur in het datacenter, mocht je daar interesse in hebben!